Good Food Guide 2023 – De 100 beste lokale restaurants van Groot-Brittannië

Countryside Alliance – Beste pub in Zuidwest-Engeland 2023

De Exmoor Forest Inn ligt in een idyllische vallei nabij Simonsbath op Exmoor, omringd door prachtig, ongerept heidegebied. De recent gerenoveerde pub dateert uit de jaren 1850 en maakt deel uit van het Exmoor Forest Estate, een traditionele, biologische bergboerderij waar rund- en lamsvlees wordt geproduceerd van grasgrazende inheemse rassen. 

In de gezellige, gastvrije omgeving vinden gasten knusse zithoeken met comfortabele banken, een bar die populair is bij de vriendelijke inwoners en boeren en een prachtige eetzaal met zachte leunstoelen naast houtkachels.  

Exmoor Forest Inn | Historic Inn at the heart of Exmoor National Park
Exmoor Forest Inn | Historic Inn at the heart of Exmoor National Park
Exmoor Forest Inn | Historic Inn at the heart of Exmoor National Park

Restaurant

 Kwaliteit, herkomst en seizoensgebonden koken zijn grote passies van onze chefs. Het menu is geïnspireerd op de omgeving en is een authentieke weerspiegeling van Exmoor en zijn klimaat, seizoenen, hoogteligging, landbouw, dieren en kust. Op het menu staat biologisch rund en lam dat gefokt, voorbereid en gehangen wordt op het landgoed. Daarnaast is er dagverse vis van de boten in Bideford, die voor de kust van North Devon vissen, op een kleine 13 km van de pub. Hert en ander wild is afkomstig van de circa 2.500 hectares omringend heidegebied.  Britse kazen en in de omgeving geplukte paddenstoelen, planten, kruiden en bessen zijn ook geregeld terug te vinden op het menu.

 Het zachte fruit en de groenten voor het pubrestaurant komen uit de moestuin van de boerderij. Daarnaast trekt ons team regelmatig de omgeving in voor seizoensgebonden ingrediënten zoals wilde knoflook, zeepostelein, lievevrouwebedstro en schijfkamille. Hierbij zijn de plaatselijke wilde paddenstoelen een huisspecialiteit.

 Geniet eerst van een royale portie huisgemaakt zuurdesembrood, boter met geroosterde gist, romige hummus van gele spliterwten van de Britse kweker Hodmedod en frisse lokaal geteelde slagroenten. Combineer met fluweelzachte, langzaam gegaarde rundernuggets en huisgemaakte pickles, of gegrilde asperges uit Withycombe metzachte geitenkaas uit Whitelake en wilde knoflook. Er worden ook zorgvuldig bereide pubklassiekers geserveerd. Denk aan worstjes van Middle White-varken met puree, deskundig klaargemaakt lokaal wild, bijvoorbeeld zachte plakjes hertenschouder met in zout gebakken rode biet als ode aan lokale ingrediënten, of gestoofde inktvis uit North Devon met nieuwe aardappels uit Cornwall en zeekraal.

 Op de dessertkaart staat onder meer cake met Engelse vijgen, cider uit Somerset en clotted cream, een heerlijk smeuïge pudding met berenklauw en melkijs en een op het seizoen geïnspireerd kaasplankje dat heerlijk smaakt met een calvados uit Somerset of port bij de open haard.

 Het restaurant serveert 7 dagen per week diner en van woensdag t/m zondag kan er ook worden geluncht.

Exmoor Forest Inn | Historic Inn at the heart of Exmoor National Park
Exmoor Forest Inn | Historic Inn at the heart of Exmoor National Park

Overnachten

 De Exmoor Forest Inn is recent volledig gerenoveerd en biedt de keuze uit elf vernieuwde kamers met een eigen badkamer. 

Elke kamer heeft een prachtige individuele inrichting, met een pocketveermatras, een ruime douche met goede druk en een comfortabel zitgedeelte. Verder beschikken we, ondanks de afgelegen locatie, ook over snel breedband via glasvezel.

Goede afgerichte honden zijn tegen een kleine toeslag welkom in de meeste gastenkamers.

De boerderij

De pub hoort bij het Exmoor Forest Estate, een boerderij van circa 2.500 hectare waar naast edelhert biologisch, met gras gevoederd rund en lam van traditionele, inheemse rassen wordt geproduceerd.  De eerste van twee kuddes runderen bestaat uit Galloway-stamboekvee. Dit is een kleiner, hariger inheems ras dat al bijna 100 jaar in Simonsbath worden gefokt. De tweede kudde bestaat uit de grotere Angus-runderen gekruist met Shorthorn- of Charolais-stieren. 

Verder wordt op de boerderij een kudde van 1200 Scottish Blackface-ooien gehouden. Dit traditionele ras gedijt al generaties lang op het landgoed. 

De wilde edelherten op het landgoed zijn aanzienlijk groter dan het Schotse edelhert. In de lente verliezen de bokken hun oude gewei (op Exmoor ook ‘horns’ genoemd) en wordt een nieuw gewei gevormd dat begint als een zacht behaarde huid (de bast).  In oktober is het paarseizoen, of de bronst. De bokken concurreren dan om de hindes en laten luid gebrul horen om hun territorium af te bakenen. 

 Het hele Exmoor Forest Estate kent een rijke biodiversiteit, waarin flora en fauna de hoofdmelodie spelen. Er zijn circa 120 hectares aan soortenrijke graslanden en traditionele weiden die volgens conventionele methodes worden beheerd en worden begraasd door inheemse rassen.

Exmoor Forest Inn | Historic Inn at the heart of Exmoor National Park
Exmoor Forest Inn | Historic Inn at the heart of Exmoor National Park

Activiteiten 

 Dankzij de ligging te midden van onze prachtige boerderij en het open heidegebied, is Simonsbath een ideale uitvalsbasis voor wandel-, fiets of paardrijtochten. Ook lopen er in de nabije omgeving schitterende wandelroutes, waaronder The Two Moors WayThe Tarka Trail en The McMillan Way

Wie avontuur zoekt, kan gaan wildzwemmen in Pinkery Pond en de rivier de Barle. Voor natuurliefhebbers zijn er naast het schitterende landschap ijsvogels, otters, edelherten, Exmoor-pony’s en zelfs zeearenden ontdekken in het nationale park. 

Voor dagtrips is er een keur aan bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld de eersteklas zandstranden en surflocaties aan de kust van Noord-Devon, snuif de geschiedenis op in het middeleeuwse kasteel of tijdens de kerstmarkten bij kaarslicht in Dunster, of verken de charmante zeestadjes Lynton en Lynmouth die ooit bekend stonden als ‘Klein-Zwitserland. Ze liggen op een dag wandelen of een korte autorit aan de overkant van de heide en zijn zeker een bezoek waard.

 Wij zijn een familiebedrijf en verwelkomen graag Europese reizigers die de schoonheid van Exmoor willen ontdekken. Op de kwaliteit van onze accommodatie, eten en drinken zijn we zeer trots.

 We bieden zowel B&B-tarieven als arrangementen met ontbijt en diner.

For information on our Winter Escape Special Offer, please see below:

Information for Dutch Visitors | Exmoor Forest Inn Historic Inn at the heart of Exmoor National Park

Information for Dutch Visitors

© Exmoor Forest Inn 2024 Simonsbath, Minehead, TA24 7SH | Historic Inn at the heart of Exmoor National Park

Book A Stay

Booking direct guarantees the best prices available

Hidden
DD slash MM slash YYYY
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

01643 831341